Двете скијачки патеки на Пониква се оснежени со вештачки снег од снежни топови, ски лифтот работи, а патеките се осветлени и за вечерно скијање. Ски-патеките се одлични за спорт и рекреација, особено за децата и почетниците.
04
мај
Според легендата, невообичаеното име на овој центар настанал кога некогаш одамна некој поп си ја изгубил шапката. Попот заедно со селаните долго ја барале шапката, но не успеале да ја најдат...
04
мај
Истражете ги богатствата на нашата прекрасна Македонија! Прочитајте повеќе за природните и културолошки богатства кои таа во себе ги крие и одберете ја вашата локација и сместување.
04
мај
Кога едно место е облагородено да биде скрасено на некоја идеална надморска висина од околу 700 метри над нивото од морето, каде воздушните струи се во некој идеален баланс со земјините вибрации и енергија, тоа е благослов, тоа е дар од непресушниот извор, тоа е прекрасна идила каква само таа, мајката Природа, која слика сцени и пејзажи со најекспресивните бои од својата палета, може да подари.
04
мај
Велат дека Националниот парк Маврово е македонскиот бисер. Вештачкото Мавровско Езеро го окружуваат разграноци на планините Бистра и Шар Планина. Релјефот е особено развиен. Највисоката точка е врвот Голем Кораб, а најниската е месноста Бошков Мост.
04
мај