Направете една викенд авантура во струмичкиот регион и ќе се изненадите со какви искуства ќе се освежите.
04
мај
Во пазувите на Бушева планина, заобиколен со густа шума, на надморска височина од 1250 метри, се наоѓа еден од најстарите и најубавите градови во Македонија, Крушево. Овде сe уште може да се чекори по тесни улички поплочени со камен и калдрма, поминувајќи покрај сините фасади на градските куќи...
04
мај
Стар Дојран со Дојранското езеро и прекрасната медитеранска клима, има одлична местоположба. Езерото е надалеку познато по лековитата кал, која помага во лекувањето на некои кожни заболувања, болки во зглобовите, артритис, бронхитис...
04
мај
На надморската височина од 1.560 метри целосно ќе исчезнат сите ваши грижи, што ја прави Пониква идеално место за викенд-релаксација.
04
мај
Јанче е едно од најстарите села од мијачкиот регион, сместено во долнореканскиот регион. Прво нешто што ќе го украде вашето внимание кога ќе го посетите, е недопрената природа која го опкружува. Овде животот си има сосема природно течение. Затвораш очи, ги полниш градите со чист воздух, ги отвораш очите и гледаш вистинска идила.
04
мај