При спуштањето на млазовите вода од Дуфскиот водопад, се создава завеса од ситни капки. Затворете ги очите и ќе го почувствувате нешто многу убаво.
04
мај
Положен е во впечатливите варовни карпи на кањонската долина на реката Радика, во прегратките на бујните шуми на планината Бистра.
04
мај
Овде човек едноставно може да ужива вдишувајќи ја глетката со очите и душата, воодушевувајќи ѝ се на несебичноста на мајката природа. Мистични и необични, Малешевските Планини се подеднакво впечатливи во сите годишни времиња.
04
мај
Сите слушнале за познатата изрека „Како Струга нема друга“ која потекнува од записите на старите патописци, кои сметале дека ова е многу жив град со прекрасни куќи на богати сопственици, развиена трговија и убави дуќани.
04
мај
На 14 км од Охридското Езеро и Струга, во подножјето на планината Јабланица, се наоѓа селото Вевчани како своевидна држава во држава, со свои пасоши и пари. Овде водата ви го следи секој ваш чекор додека се искачувате по селските сокачиња, движејќи се кон Вевчанските извори.
04
мај