Покрај рекреирањето со спортовите на снег, во Банско можете да прошетате и низ разните продавници, да се напиете вкусно црвено вино, да каснете во баровите и рестораните, да појдете во некој клуб или пак да посетите некој од многубројните културни места..
04
мај
Повеќето клубови, ресторани и дискотеки се отворени цела ноќ, а забавата во овие места е гарантирана.
04
мај
Нешто кое морате да посетите е плоштадот Марија Тереза, на кој секогаш има три Божиќни села за време на празниците. Во нив секогаш има одлична програма, вкусна храна, пијалаци и многу други активности, во кои ќе уживаат како малите, така и возрасните.
04
мај
Искусните скијачи велат: „Се скија 70% со главата, а само 30% со нозете.“ Растечкиот скијачки свет, во релативно истите снежни пространства, предизвикува гужва, судири и нестрпливо однесување на корисниците на жичарниците. Доколку сте љубители на овој елитен спорт, треба и да го почитувате следниов ски-бонтон:
04
мај
За време на овие 5 дена, Рио се трансформира во една голема веселба во која учествуваат и стари и млади, и богати и сиромашни. Шаренило од костими, ритам на самба и луда забава 24 часа во денот. Традицијата на одржување на овој карневал трае повеќе од 150 години. Со спектакуларниот карневал, всушност се прославува Велигденскиот пост...
04
мај